czwartek, 11 czerwca 2015

Białe szparagi z jogurtem i ziołami




Białe szparagi z jogurtem i ziołami


Coś pysznego i sezonowego na ochłodzenie w upalne dni.



Składniki:
  • 500 g świeżych białych szparagów
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy dijon 
  • sól morska  
  • pieprz biały
  • 1 garść świeżej bazylii 
  • 1 garść posiekanego szczypioru
  • 2 łyżki posiekanego kopru 
  • cukier
Wykonanie:

Sposób na ugotowanie szparagów przedstawiam w tym przepisie.
Jogurt zmieszać z musztardą, przyprawić solą i pieprzem, dorzucić posiekane ulubione zioła i dokładnie wymieszać. Świetnie pasują do tego dania młode ziemniaczki. 







 Smacznego!

1 komentarz:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...