Sałatka z selera naciowego z koperkiem i prażonymi migdałami w jogurcie.
Na poprawę humoru, swieżo, zdrowo, dietetycznie, chrupiąco i smacznie. Seler naciowy nie jest łatwym warzywem, lecz z odpowiednio dobranymi składnikami i sosami tworzy bardzo dobrą kompozycję, która ucieszy nasze podniebienie jak i wzrok.
Zapraszam na inne przepisy z selerem naciowym w roli glównej na moim blogu: seler na ostro;
Sałatka z selera naciowego z pomarańczą;
Sałatka z selera naciowego z jabłkiem i prażonym słonecznikiem;
Sałatka z selera naciowego z jabłkiem i prażonym słonecznikiem;
Miłego tygodnia kochani!
Składniki:
- 5 łodyg selera naciowego
- 1 łyżka posiekanego swieżego koperku
- 1 garść prażonych płatków migdałów
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka octu winnego
- 1 szczypta soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu białego
Łodygi selera pozbawić włókien, umyć, przeciąć wzdłuż, pokroić na małe kawałki. Dodać posiekany koperek, uprażone migdały, przyprawic solą i pieprzem. Wymieszać całość z jogurtem i octem winnym.
Smacznego!
Mniam!
OdpowiedzUsuń