Moje podróże kulinarne inspirowane kuchnią francuską i nie tylko. Własne kompozycje niektórych dań, sałatek, natchnione, spontaniczne, często po prostu z mojej własnej głowy (skłonność do gotowania odziedziczona po kochanej babci). Miejsce, chwila, produkty, jakość, czas, a na koniec uczta. Zapraszam.
Subskrybuj:
Posty (Atom)
Ostrygi urodzinowe! Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...
-
Sałatka z selera naciowego z jabłkiem i prażonym słonecznikiem Chrupiąca i bardzo zdrowa sałatka! Wszystkim nam wiadomo, że sele...
-
Kogut pieczony w tymianku, rozmarynie, maśle i cytrynie, podlany miodem i winem Propozycja świątecznego obiadu i nie tylko, unika...
-
Sałatka z selera naciowego z koperkiem i prażonymi migdałami w jogurcie. Na poprawę humoru, swieżo, zdrowo, dietetycznie, chrup...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz