Marchewka smażona z kukurydzą
Zapraszam do zrobienia smacznego dodatku do dań głównych, który wspaniale komponuje się z białym mięsem, rybami i jajkami w rożnych postaciach. Jest to także ulubione danie naszych maluszków.
Składniki:
- 4 marchewki
- 1 puszka kukurydzy
- 1-2 szczypty soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu
- 3 szczypty cukru trzcinowego
- 3-4 szczypty curry
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1-2 łyżki oliwy
- 30 g masła
Wykonanie:
Obrane i umyte marchewki pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz (oliwa+masło), przyprawić, smażyć do miękkości, dodać kukurydze, mąkę, zrumienić. Gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz