Przystawka z łososia wędzonego na cykorii z kremowym serem francuskim
Wykwintna przystawka na zimno, która bardzo dobrze komponuje się na wigilijnym stole i jest naprawdę bardzo smaczna.
Zapraszam.
Proporcje dla dwóch osób:
Składniki:
- 2 cykorie
- 200 g łososia wędzonego na zimno
- 150 g kremowego sera francuskiego, na przykład Crémeux de Normandie
- 2 łyżki oliwy Extra Vergine
- 1/2 limonki
- 1 łyżka pokrojonego świeżego szczypiorku
- kilka ziaren czerwonego pieprzu
Wykonanie:
Cykorie opłukać, osuszyć odciąć końcówki, ułożyć liście na talerzu. Pokrojony w paski ser ułożyć na cykorii, następnie płaty łososia. Skropić świeżo wyciśniętym sokiem z limonki i oliwą. Przyozdobić szczypiorkiem i świeżo zmielonym czerwonym pieprzem.
Smacznego!
Wygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Natalia ♥
Absolutnie genialne ! Uwielbiam ! ♥
OdpowiedzUsuńDziękuję, ja także uwielbiam takie kompozycje smakowe :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam !
Bardzo ładnie skomponowana przystawka.
OdpowiedzUsuń