Awokado z jajkiem na kanapce
Składniki:
- 1 awokado
- 2 jajka ugotowane na twardo (5-6 minut)
- 1/2 średniej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 2 szczypty soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu czarnego
- 1 szczypta pieprzu cayenne
- 1 szczypta kurkumy
- kilka listków świeżej natki pietruszki
- 1/2 cytryny
- chleb pszenno-żytni z ziarnami (własny wypiek)
Wykonanie:
Obrane awokado i ugotowane jajka kroimy w małą kosteczkę, siekamy cebulkę, czosnek. Wszystko łączymy w misce dolewając oliwę i wyciskając sok z połowy cytryny. Przyprawiamy i na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, układamy na kanapce i serwujemy.
Smacznego!
kanapka - kanapką, ale ta kompozycja!
OdpowiedzUsuńwspaniała!!!
bardzo dziękuję :)
Usuń