Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru
Świąteczna przystawka
Składniki:
- 4 jajka bio ugotowane na twardo
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 2 awokado
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia nierafinowanej
- 1/2 cytryny
- sól i biały pieprz
- kawior (u mnie z pstrąga)
Wykonanie:
Ugotowane, przestudzone i obrane jajka przeciąć na pół, wydrążyć żółtko wrzucić do blendera, dodać dwa obrane awokado, pokrojoną szalotkę, czosnek, oliwę, wycisnąć sok z cytryny, dodać jedną szczyptę soli morskiej oraz białego pieprzu, całość zmiksować na aksamitną masę, Przełożyć do worka cukierniczego i wypełnić wszystkie polówki jajek, a na koniec przyozdobić kawiorem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz