poniedziałek, 22 kwietnia 2019

Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru




Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru


Świąteczna przystawka



Składniki:
  • 4 jajka bio ugotowane na twardo 
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 awokado
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia nierafinowanej 
  • 1/2 cytryny
  • sól i biały pieprz 
  • kawior (u mnie z pstrąga)
Wykonanie:

Ugotowane, przestudzone i obrane jajka przeciąć na pół, wydrążyć żółtko wrzucić do blendera, dodać dwa obrane awokado, pokrojoną szalotkę, czosnek, oliwę, wycisnąć sok z cytryny, dodać jedną szczyptę soli morskiej oraz białego pieprzu, całość zmiksować na aksamitną masę, Przełożyć do worka cukierniczego i wypełnić wszystkie polówki jajek, a na koniec przyozdobić kawiorem.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...