czwartek, 21 czerwca 2018

Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino

Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino




Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino




Składniki:
  • 2 średnie bakłażany
  • 150 g koziego sera
  • 2 garści startego Pecorino Romano
  • sól morska i pieprz do smaku
  • 4 szczypty tymianku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 4 łyżki oliwy
Wykonanie:

Bakłażany umyć, osuszyć, przeciąć na pół. Naciąć środek w kratkę, oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem, dodać rozmaryn. Skropić starannie oliwą i wstawić do pieca na 20-25 minut. Piec w temperaturze 200 stopni.

Po wstępnym upieczeniu, ułożyć na polówkach pokrojony w plastry kozi ser, oprószyć serem pecorino, dorzucić jeszcze odrobinę ziół, skropić oliwą i wstawić na do pieca na jeszcze 10 minut.








Smacznego!

2 komentarze:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...