Sałatka z tuńczyka
Szybka i bogata w witaminy przystawka.
Zapraszam.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 duża cebula (dwie małe)
- 1 pomidor
- 1 garść świeżo posiekanej natki pietruszki albo liści bazylii
- 3-4 łyżki oliwy (Extra Vergine)
- 2 łyżki octu winnego
- 2-3 szczypty soli morskiej
- 2 szczypty pieprzu
- 1 szczypta kurkumy
- 1 szczypta pieprzu cayenne
Wykonanie:
Wszystkie wymienione składniki przesypujemy z puszek do miski wraz z posiekaną cebulą, pokrojonymi w małą kostkę jajkami, pietruszką, oliwą, octem winnym, przyprawami i lekko ze sobą mieszamy. Podajemy ze świeżą bagietką.
Smacznego!
Oooo Jezusieee :-) J.
OdpowiedzUsuń