Dietetyczna zupa jarzynowa z sosem pomidorowym z pieczarkami i soją
Szybka zupka - bezmięsna i bez tłuszczu, smaczna!
Składniki:
Wykonanie:
Do gotującej się wody dodajemy w kolejności pokrojone w kosteczkę ziemniaki, marchew, seler, następnie posiekaną cebulkę, posiekany czosnek i pokrojone pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką cukru brązowego, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i gorczycą. Zostawiamy na 20 minut na małym ogniu. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy ugotowaną soję, sos pomidorowy, gałązki tymianku, lubczyk. Gotujemy jeszcze 10 minut na małym ogniu, a na koniec
dodajemy dla smaku miód i serwujemy.
Smacznego.
Uwielbiam takie lekkie zupy :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie http://kuchnia-suflera.blogspot.com
Lekko i zdrowo :)
UsuńRównież pozdrawiam !