poniedziałek, 12 maja 2014

Pain perdu au Nutella




Pain perdu au Nutella



Deser na życzenie !



Dla dwóch osób:

Składniki:
  • 4 kromki pszennego chleba (u mnie własny wypiek)
  • 1 jajko 
  • 100 ml mleka
  • kilka kropel olejku rumowego
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g masła
Wykonanie:

W odpowiednim talerzu jajko roztrzepać z cukrem, rumem, dodać mleko, wymieszać, namoczyć w nim dobrze kromki chleba. Na patelni rozpuścić masło, smażyć namoczone kromki z obydwu stron do zrumienienia się, przełożyć na talerz i udekorować Nutellą.






Bon appétit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...