czwartek, 24 kwietnia 2014

Przystawka z dojrzałego koziego sera z borówkami na ciepło




Przystawka z dojrzałego koziego sera z borówkami na ciepło



Składniki:
  • 100 g dojrzałego koziego sera (dla jednej osoby po 100 g)
  • 50 g borówki leśnej
  • kilka orzechów włoskich 
  • opcjonalnie oliwa z pierwszego tłoczenia
Wykonanie:

Ser przekroić w poprzek, wyłożyć jedną łyżeczkę borówki leśnej na dolnej części sera, przełożyć drugą polówką, zapakować w folie aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Przełożyć z folii na talerz, przyozdobić uprażonymi orzechami włoskimi i borówką leśną. Można skropić oliwą z pierwszego tłoczenia dla podkreślenia smaku. Podawać na ciepło.



Smacznego.

2 komentarze:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...