poniedziałek, 14 października 2013

Leczo wegetariańskie




Leczo wegetariańskie



 Najprostsze i najlżejsze leczo.
Zapraszam.


Składniki:
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 cukinia
  • 2-3 pomidory
  • 1 cebula
  • 3-4 zabki czosnku
  • 1 garść świeżego tymianku (1 łyżeczka suszonego)
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 szczypta pieprzu cayenne
  • 30 ml oliwy
Wykonanie:

Do rozgrzanej oliwy wrzucić posiekany czosnek, chwilę podrumienić, w kolejności dorzucać pokrojoną w kostkę cebulę, pomidory (mogą być uprzednio sparzone) cukinię, papryki. Całość przyprawić, dodać gorczycę, zioła. Chwilę poddusić tak, aby warzywa nie straciły swojej jędrności oraz cennych witamin.

Podawać ze świeżą bagietką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...