Świeża sałatka na śniadanie z awokado
Składniki:
- 1 dojrzale awokado
- kilka liści sałaty rzymskiej (dowolnej)
- 1 garść czarnych oliwek
- 1 garść świeżej bazylii
- 3-4 pomidorki koktajlowe
- kilka ugotowanych fasolek szparagowych
- 1-2 łyżki oliwy
- 1/2 cytryny
- 1 szczypta soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu
Wykonanie:
Umyte warzywa porcjujemy wraz z awokado, wykładamy na półmisek, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy świeżą bazylią i kremem balsamicznym. I gotowe.
Smacznego.
robię podobną ale fasolki jeszcze nie miałam okazji dodawać
OdpowiedzUsuńhttp://magicznezyciemarty.blogspot.com/
Wszystkie składniki uwielbiam, a szczególnie oliwki i awokado :)
OdpowiedzUsuńAwokado jest świetne oliwki tez. Nie trzeba dodawac oleju bo jest naturlny tluszcz.
OdpowiedzUsuńKultura