środa, 31 lipca 2013

Świeża sałatka na śniadanie z awokado



Świeża sałatka na śniadanie z awokado



Składniki:
  • 1 dojrzale awokado
  • kilka liści sałaty rzymskiej (dowolnej)
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • kilka ugotowanych fasolek szparagowych
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 1/2 cytryny 
  • 1 szczypta soli morskiej 
  • 1 szczypta pieprzu
Wykonanie:

Umyte warzywa porcjujemy wraz z awokado, wykładamy na półmisek, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, dekorujemy świeżą bazylią i kremem balsamicznym. I gotowe.



Smacznego.

3 komentarze:

  1. robię podobną ale fasolki jeszcze nie miałam okazji dodawać
    http://magicznezyciemarty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkie składniki uwielbiam, a szczególnie oliwki i awokado :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Awokado jest świetne oliwki tez. Nie trzeba dodawac oleju bo jest naturlny tluszcz.

    Kultura

    OdpowiedzUsuń

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...