Spaghetti Carbonara
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti
- 45 g pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
- 40 g pecorino
- świeżo zmielony pieprz
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy
Wykonanie:
W osolonej wodzie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu al dente. Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmażyć boczek. Do miski wbić dwa jajka, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, dodać pecorino i wszystko ze sobą wymieszać na kremową masę.
Ugotowany makaron al dente przełożyć do przesmażonego boczku na patelni, wymieszać, wyłączyć ogień, a następnie przełożyć jajeczną masę z pecorino. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Podawać natychmiast.
Buon appetito!
Na Spaghetti carbonara w sosie śmietanowym zapraszam tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz