piątek, 27 września 2019

Spaghetti Carbonara




Spaghetti Carbonara



Składniki:
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 45 g pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • 40 g pecorino 
  • świeżo zmielony pieprz
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy
Wykonanie:

W osolonej wodzie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu al dente. Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmażyć boczek. Do miski wbić dwa jajka, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, dodać pecorino i wszystko ze sobą wymieszać na kremową masę. 

Ugotowany makaron al dente przełożyć do przesmażonego boczku na patelni, wymieszać, wyłączyć ogień, a następnie przełożyć jajeczną masę z pecorino. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Podawać natychmiast.






Buon appetito!



Na Spaghetti carbonara w sosie śmietanowym zapraszam tutaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...