wtorek, 7 października 2014

Cykoria nadziewana kremem z ricotty, wędzonym łososiem i kawiorem




Cykoria nadziewana kremem z ricotty, wędzonym łososiem i kawiorem



Proponuję prostą i szybką w przygotowaniu przystawkę składającą się z cykorii, ricotty, jogurtu naturalnego, wędzonego łososia oraz kawioru.
Wykonanie jest proste. Cykorię należy opłukać, osuszyć, wyciąć gorzkie końce, rozdzielić listki, które w kolejności wypełnić wymieszanym (pól na pól) serem z jogurtem i szczyptą soli. Przykryć każdy z liści cykorii plastrem wędzonego łososia i ozdobić kawiorem. Ułożyć na półmisku, oprószyć pieprzem. Podawać ze schłodzonym szampanem bądź białym winem musującym : Crémant d'Alsace (moje ulubione).







Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...