Zupa pomidorowa inaczej
Składniki:
- przecier pomidorowy 200 g
- sos pomidorowy 200 g
- marchew - 4 szt.
- mala pietruszka - 1 szt.
- cebule - 2 szt.
- czosnek - 3,4 ząbki
- oliwa, 4,5 łyżek
- sol morska
- pieprz
- pieprz cayenne
- cukier trzcinowy - 2,3 łyżeczki
- lubczyk - jedna łyżeczka
- czarne oliwki - garść
Wykonanie:
W garnku zagotowujemy około 2,5 litra wody, dodajemy 4 obrane przekrojone na pol marchewki, jedną małą pietruszkę (może być seler) dwie cebule i czosnek. Wszystko gotujemy około 30 minut a następnie przyprawiamy. Dodajemy nasz przecier i chwilę wszystko gotujemy. Miksujemy blenderem i dodajemy sos pomidorowy oraz oliwę, posypujemy lubczykiem i zagotowujemy (tylko chwilę). Podajemy z czarnymi oliwkami, można również dodać ser (ja nie miałam).
Taka zupka rozgrzeje serca i przywróci uśmiech w ten zimowy chłodny wieczór.
Smacznego!
Wygląda rozkosznie! I te oliweczki, mistrzowkie!
OdpowiedzUsuńzapraszam :)
OdpowiedzUsuńOstatecznie przekonałas mnie tymi oliwkami, pyszota :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, chętnie bym spróbowała
OdpowiedzUsuń