niedziela, 3 lutego 2013

Kanapka z wędzonym łososiem, żółtym serem, jogurtem naturalnym i cytryną

Kanapka z wędzonym łososiem, żółtym serem, jogurtem naturalnym i cytryną           

Niedzielne śniadanie na słono z herbatką imbirową.
Zapraszam.

Składniki:
  •  łosoś wędzony - kilka plastrów
  • zółty ser - również kilka plastrów
  • masło
  • jogurt naturalny - kilka łyżek
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • świeży szczypior
  • świeża natka pietruszki
  • cytryna
  • chleb z ziarnami (własny wypiek)
Wykonanie:

Odkrajmy brzegi kanapki, smarujemy masłem, układamy ser kroimy w trójkąty. Kładziemy na nich łososia.
 W osobnej miseczce łączymy jogurt z sola, pieprzem, posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.
Delikatnie ozdabiamy jogurtem kanapki a następnie sparzoną wcześniej cytrynę scieramy na tarce posypujac nasze kanapeczki.



Herbatkę proponuję czarną zalaną wrzątkiem z małymi plasterkami świeżego imbiru, plastrem sparzonej cytryny, posłodzoną miodem lipowym.


 Smacznego i przyjemnego dnia :)








4 komentarze:

  1. Takiej kanapki mi trzeba! Oj, dałabym wszystko za to żeby pojawiła sie na moim talerzu :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna kombinacja! a w dodatku własny chleb- super! :)

    OdpowiedzUsuń