poniedziałek, 8 lutego 2016

Sałatka z selera naciowego z koperkiem i prażonymi migdałami w jogurcie




Sałatka z selera naciowego z koperkiem i prażonymi migdałami w jogurcie.



Na poprawę humoru, swieżo, zdrowo, dietetycznie, chrupiąco i smacznie. Seler naciowy nie jest łatwym warzywem, lecz z odpowiednio dobranymi składnikami i sosami tworzy bardzo dobrą kompozycję, która ucieszy nasze podniebienie jak i wzrok. 
Zapraszam na inne przepisy z selerem naciowym w roli glównej na moim blogu: seler na ostro;
   
Miłego tygodnia kochani!



Składniki:
  •  5 łodyg selera naciowego
  • 1 łyżka posiekanego swieżego koperku
  • 1 garść prażonych płatków migdałów
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu białego
 Wykonanie: 

Łodygi selera pozbawić włókien, umyć, przeciąć wzdłuż, pokroić na małe kawałki. Dodać posiekany koperek, uprażone migdały, przyprawic solą i pieprzem. Wymieszać całość z jogurtem i octem winnym. 






Smacznego!


1 komentarz:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...