niedziela, 12 lutego 2017

Sałatka z awokado na śniadanie


Sałatka z awokado na śniadanie
 
 Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 szalotka
  • 2 suszone pomidory
  • 1 garść oliwek
  • 1/2 cytryny
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta czerwonego pieprzu w kulkach
  • 2 łyżki szlachetnej oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżka kaparów z zalewy 
Wykonanie:

Awokado przepołowić nożem, wyciągnąć pestkę, środek wykroić dużą łyżką.

Na półmisku ułożyć pokrojone w paski awokado, oprószyć je posiekaną szalotką, pokrojonymi pomidorami na mniejsze kawałki, dodać oliwki, przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...