poniedziałek, 30 maja 2016

Łosoś wędzony z jogurtem, koprem oraz odrobiną chrzanu


Łosoś wędzony z jogurtem, koprem oraz odrobiną chrzanu

Na przystawkę zapraszam.

Proporcje dla trzech osób.

Składniki:
  •  200 g wędzonego łososia (u mnie szkocki)
  • 1 pęczek świeżego kopru 
  • 200 g jogurtu naturalnego 
  • 1/2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu białego
 Wykonanie: 

Do jogurtu dodać sól, pieprz, posiekany koper, chrzan, wymieszać całość.
Plastry łososia ułożyć na talerzach, przyozdobić świeżym koprem.
Podawać z przygotowanym sosem jogurtowo - chrzanowym.



 Smacznego.

1 komentarz:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...