niedziela, 10 maja 2015

Przystawka z tuńczyka z oliwkami i kaparami




Przystawka z tuńczyka z oliwkami i kaparami



Polecam przystawkę z tuńczyka z aromatycznymi oliwkami i kaparami podanego na świeżym ogórku.



Składniki :
 

  •  200 g filetu z tuńczyka z puszki (u mnie ze słoika w oliwie z oliwek)
  • 1 świeży ogórek
  • 1 garść oliwek z pestkami (są bardziej esencjonalne)
  • 2 łyżki małych kaparów z zalewy
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1/2 cytryny
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu białego


Wykonanie:


Ogórek umyty, osuszony pokroić w plastry, ułożyć na półmiskach, następnie dodać małe kawałki tuńczyka, oliwki, kapary, oprószyć solą, pieprzem, skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. Podawać z bagietką.







Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...