piątek, 15 sierpnia 2014

Sałatka z serem brie na rukoli z awokado i pomidorkami koktajlowymi



Sałatka z serem brie na rukoli z awokado i pomidorkami koktajlowymi



Zapraszam na przystawkę z serem brie w roli głównej.


Składniki:
  • 200 g sera brie
  • 1 dojrzałe awokado
  • 200 g rukoli
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 garść oliwek
  • 1 czerwona cebula 
  • 1 limonka
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego
Wykonanie:

Umytą i osuszoną rukolę ułożyć na talerzach, dodać pokrojone awokado, ser brie w plastrach, pokrojone pomidorki, oliwki, cebulę w talarkach. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić całość oliwą z pierwszego tłoczenia i świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.








Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...