niedziela, 4 maja 2014

Mus z awokado



Mus z awokado


Wspaniały dodatek do dań, pełny aromatów i witamin, polecam !



Składniki:
  • 2 dojrzale awokado
  • 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1/2 limonki
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
Wykonanie:

Awokado przeciąć na pól, pozbyć się pestki, wybrać łyżką miąższ i przełożyć go do naczynia w którym będzie miksowane. Dodać oliwę, sok z limonki, posiekaną szalotkę i czosnek, przyprawić solą i pieprzem, zmiksować całość na gładką masę.






Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...