środa, 5 lutego 2014

Pasta w kremowym sosie z kawiorem


Pasta w kremowym sosie z kawiorem    

Składniki:
  •  200 g  makaronu ze świeżych jaj i mąki z pszenicy durum 
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g masła
  • 2-3 szczypty soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 4 łyżeczki kawioru
  • 1 garść świeżej natki pietruszki
  • 100 g żółtego sera (u mnie Cheddar)   
Wykonanie:

Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, śmietankę, przyprawić, zredukować sos, na końcu dodać 2-3 łyżeczki kawioru i posiekaną natkę pietruszki. Dodać do sosu ugotowany makaron al dente. Wymieszać delikatnie całość. Na talerzu przyozdobić startym serem.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...