środa, 5 lutego 2014

Carpaccio z pomarańczy i z cynamonem - Carpaccio d'oranges à la cannelle





Carpaccio z pomarańczy i z cynamonem - Carpaccio d'oranges à la cannelle




Polecam świeżą sałatkę w postaci carpaccio z pomarańczy, rodzynek i cynamonu.
Potrzebne nam są dla 2 osób 4 pomarańcze, 1 garść rodzynek, pól łyżeczki cynamonu. 

Wykonanie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Z umytych pomarańczy wyciąć skórę razem z błoną, a następnie pomarańcze pokroić w plastry, ułożyć na talerzu. Wyciśnięty podczas krojenia sok z pomarańczy przelać do miseczki (3-4 łyżki), wymieszać z cynamonem, dodać rodzynki, chwilę pozostawić. Gotowym sokiem polać pomarańcze i ozdobić rodzynkami.
Deser gotowy. 








Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...