środa, 20 listopada 2013

Surówka z surowego buraka i marchwi





Surówka z surowego buraka i marchwi



Składniki:
  • 3 świeże buraki
  • 3 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu winnego albo soku z cytryny
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • świeża kolendra albo natka pietruszki
Wykonanie:

Buraki i marchew obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posiekać cebulę, przyprawić, dodać jogurt, sok z cytryny (albo ocet winny), oliwę i wymieszać. Można dodać posiekaną natkę pietruszki albo świeżą kolendrę. 







Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...