poniedziałek, 14 października 2013

Tatar z łososia z awokado i swieżą kolendrą




Tatar z łososia z awokado i świeżą kolendrą



Polecam przystawkę z łososia świeżego i wędzonego w postaci tatara w przyjaznej kompozycji z awokado, pachnącej limonki oraz aromatycznej kolendry.



Składniki:
  • 150 g świeżego łososia
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 awokado
  • 1 szalotka (2 małe)
  • 1 garść świeżej kolendry
  • 1 limonka
  • 2 łyżki oliwy (Extra Vergine)
  • 2 szczypty soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
Wykonanie:

Umyty łosoś, osuszony, bez skóry i bez ości pokroić w drobną kostkę, umieścić w misce. Dorzucic pokrojony łosoś wędzony, awokado, pokrojoną drobno szalotkę, posiekaną kolendrę, przyprawić, skropić sokiem z limonki i oliwą. 
Gotowe.






Smacznego!

1 komentarz:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...