Spaghetti z cukinią, pieczarkami, czosnkiem i ostrą papryczką
Składniki:
- 250 g makaronu spaghetti
- 1 średnia młoda cukinia
- 3 pieczarki
- 4 ząbki czosnku
- 2-3 ostre papryczki (wedle upodobań)
- 1 łyżeczka oregano
- sól morska
- pieprz
- 100 ml oliwy (Extra vergine)
- 1 garść świeżej natki pietruszki
- 100 g sera zółtego
Wykonanie:
Na patelni rozgrzać oliwę, w kolejności dorzucić (uprzednio umyte składniki) posiekany czosnek, oregano, pokrojoną cukinię w pół plastry ze skórką, pieczarki, papryczki, oprószyć całość solą i pieprzem. Smażyć chwile do zrumienienia składników, a następnie dodać ugotowany wcześniej makaron al dente. Dosypać świeżo posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Podawać ze startym serem i świeżą bagietką.
Smacznego!
uwielbiam takie smaczne dania na szybko :)
OdpowiedzUsuńTakiego spaghetti jeszcze nie miałam okazji jeść :) Kusząca propozycja!
OdpowiedzUsuńWarto się przekonać ;)
UsuńPozdrawiam !
Trafione w mój gust!:)
OdpowiedzUsuń