piątek, 11 lipca 2014

Spaghetti z krewetkami i mulami w sosie curry


Spaghetti z krewetkami i mulami w sosie curry

Skladniki:
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 400 g slodkiej smietanki
  • 1/2 limonki
  • 1 garsc oliwek
  • 400 g minii krewetek swiezych
  • 150 g muli w zalewie
  • 1 szalotka
  • 3 zabki czosnku
  • 1 lyzka oliwy
  • 1 plaster masla
  • 1 lyzka miodu
  • 2 szczypty soli morskiej
  • 2 szczypty pieprzu swiezo zmielonego
  • 1 lyzeczka curry
  • 1 garsc posiekanego szczypioru
  • 1 zoltko
Wykonanie:

Na rozgrzanym tluszczu (oliva + maslo) podsmazyc posiekana szalotke z czosnkiem, opruszyc sola, pieprzem, przyprawa curry,  dolac miod, chwile karmelizowac, dorzucic krewetki i mule, poddusic, zalac smietanka zmieszana z zoltkiem, wycisnac sok z limonki, gtowac calosc do zgestnienia, dodac posiekany szczypior. Przelozyc do sosu ugotowany makaron al dente i polaczyc ze soba.




Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz