piątek, 29 lipca 2016

Chłodnik ze śledziem, buraczkiem, ogórkiem małosolnym oraz czarnuszką



Chłodnik ze śledziem, buraczkiem oraz ogórkiem małosolnym

Danie, które zadowoli podniebienie w upalne dni.
Zapraszam. 

Składniki:
  • 4 filety śledziowe 
  • 4 ugotowane buraki
  • 4 ogórki małosolne (domowe ;))
  • 2 cebule
  • 600 g jogurtu naturalnego
  • 2 szczypty pieprzu
  • 2 szczypty czarnuszki 
Wykonanie:

Filety umyte, osuszone pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać pokrojone w kostkę buraki, ogórki oraz cebulę w piórka. Oprószyć pieprzem, zalać jogurtem, dodać czarnuszkę, całość delikatnie wymieszać. Schłodzić przed podaniem.


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...