piątek, 24 stycznia 2014

Tabule (taboulé) z kaszy jaglanej





Tabule (taboulé) z kaszy jaglanej




Składniki:
  • 2 torebki kaszy jaglanej
  • 1-2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • pomidorki koktajlowe kilka sztuk
  • oliwki czarne jedna garść
  • świeże liście bazylii jedna garść (albo świeża mięta, jest tu bardziej pożądana)
  • 2 szczypty soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 świeży ogórek 
  • 1 łyżka soku z cytryny albo limonki
Wykonanie:

Ugotować kasze al dente w posolonej wodzie. Przesypać do miski, przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony w małą kosteczkę ogórek, pomidory, oliwki, dodać świeżą bazylię, oliwę, sok z limonki i wszystko ze sobą połączyć delikatnie mieszając.








Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...