piątek, 29 marca 2013

Sałatka z selera naciowego z pomarańczą





Sałatka z selera naciowego z pomarańczą



Kolejna odsłona dla selera naciowego.
Zapraszam.



Proporcje dla dwóch osób:
Składniki:
  • 4 łodygi selera z liśćmi
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego z białego wina (może być sok z cytryny)
  • 3 łyżeczki uprażonych pestek słonecznika
  • kilka listków świeżej kolendry
  • krem balsamiczny
Wykonanie:

Dokładnie umyte i osuszone łodygi selera kroimy na małe kawałeczki, filetujemy pomarańczę, a następnie jej kawałeczki bez błon łączymy z selerem, polewamy sokiem z pomarańczy, oliwą, octem balsamicznym, dorzucamy pestki słonecznika, mieszamy delikatnie, ozdabiamy świeżą kolendrą i kremem balsamicznym. 











Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...