wtorek, 19 marca 2013

Jogurt naturalny z kiwi i syropem klonowym




Jogurt naturalny z kiwi i syropem klonowym



Własna witaminowa kompozycja deserowa, zapraszam.




Proporcje dla jednej osób:

Składniki:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka syropu klonowego (można zastąpić miodem)
  • 1 kiwi
Wykonanie:

Kiwi obieramy i kroimy w małą kosteczkę, w osobnym naczyniu mieszamy jogurt z syropem na aksamitną masę, dorzucamy kiwi i mieszamy. Przekładamy do szklaneczki i gotowy zdrowy deser bądź przekąska między głównymi posiłkami.
Zachęcam do robienia takich deserów, są proste i własne, bez niepotrzebnych dodatków, które często czytamy na opakowaniach.








Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...