poniedziałek, 5 maja 2014

Przystawka z krewetek z musem z awokado




Przystawka z krewetek z musem z awokado 



Proporcje dla dwóch osób.



Składniki:
  • 200 g ugotowanych i oczyszczonych krewetek
  • mus z awokado
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 limonka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1 szczypta słodkiej papryki
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
Wykonanie:

Krewetki ułożyć na półmisku, przyozdobić pomidorkami koktajlowymi, jajkiem, musem z awokado, limonką, oprószyć wszystko przyprawami, skropić lekko oliwą i podawać.









Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...