wtorek, 21 stycznia 2014

Marchewka smażona z kukurydzą




Marchewka smażona z kukurydzą



Zapraszam do zrobienia smacznego dodatku do dań głównych, który wspaniale komponuje się z białym mięsem, rybami i jajkami w rożnych postaciach. Jest to także ulubione danie naszych maluszków.




Składniki:
  • 4 marchewki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1-2 szczypty soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 3 szczypty cukru trzcinowego
  • 3-4 szczypty curry
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 30 g masła
  Wykonanie:

Obrane i umyte marchewki pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz (oliwa+masło), przyprawić, smażyć do miękkości, dodać kukurydze, mąkę, zrumienić. Gotowe.







Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...