Strony

niedziela, 29 kwietnia 2018

Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy




Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy


Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni. 



Proporcje na 4 osoby:

Składniki:
  • 1 dojrzałe mango
  • 200 g Fromage blanc (serek homogenizowany)
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  syropu z agawy
Wykonanie:

Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę, 1/2 owocu przełożyć do blendera, dodać serek, jogurt, 2 łyżki syropu z agawy, zmiksować na gładki aksamitny krem. Do gotowego kremu przełożyć resztę owocu pokrojonego w kostkę, wymieszać, przełożyć do przygotowanych pojemniczków, ozdobić owocem, skropić syropem z agawy. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut. Podawać oczywiście schłodzone.






Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz