Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy
Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni.
Proporcje na 4 osoby:
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 200 g Fromage blanc (serek homogenizowany)
- 125 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki syropu z agawy
Wykonanie:
Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę, 1/2 owocu przełożyć do blendera, dodać serek, jogurt, 2 łyżki syropu z agawy, zmiksować na gładki aksamitny krem. Do gotowego kremu przełożyć resztę owocu pokrojonego w kostkę, wymieszać, przełożyć do przygotowanych pojemniczków, ozdobić owocem, skropić syropem z agawy. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut. Podawać oczywiście schłodzone.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz