Rump Steak - Rumsztyk w rozmarynie, czosnku i czerwonym pieprzu na maśle
Wołowina, idealne mięso, zasmakowane we Francji dawno temu oraz miła i kompetentna obsługa lokalnego rzeźnika plus bogaty rynek pełen wspaniałych produktów o wysokiej jakości, stała się dla mnie inspiracją do smakowania rożnych potraw kuchni francuskiej i nie tylko oraz ich przygotowywania.
Na dzisiaj jest to rozmarynowy rumsztyk smażony na masełku.
Zapraszam.
Składniki:
- 250 g rumsztyku wysokiej jakości
- 3 gałązki rozmarynu
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka pieprzu czerwonego
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól morska
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą, posiekanym czosnkiem, rozmarynem, pieprzem, oprószyć delikatnie solą morską, odstawić na 20 minut.
Rozgrzać patelnię, położyć na niej stek, dodać masło, smażyć po 2 minuty na każdą stronę, polewając w międzyczasie masełkiem z patelni.
Odstawić do odpoczynku.
Podawać z bagietką i ulubioną sałatą.
Gwarancją przyjemności w jedzeniu jest zawsze najwyższa jakość produktu.
Smacznego !
Pycha!Kcalmar jest pod wrażeniem Twoich umiejętności kulinarnych. Zapraszam do Kcalmarowego świata pełnego zdrowych inspiracji :)
OdpowiedzUsuń