Twarogowa pasta z jajkiem i ziołami
Kremowa i niskokaloryczna pasta do chrupiącego pieczywa.
Zapraszam.
Składniki:
- 200 g chudego twarogu
- 1 jajko (świeże i wysokiej jakości)
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 szczypta soli morskiej
- 1 szczypta białego pieprzu
- 1 szczypta bazylii
- 1 szczypta ziół prowansalskich
- 1 garść pociętego świeżego szczypioru
Wykonanie:
Zmiksować twaróg z ugotowanym na twardo jajkiem w punkt, jogurtem i rozgniecionym czosnkiem. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Podawać na świeżym chrupiącym pieczywie. U mnie jest to mój wypiek. Z jedną modyfikacją, zastąpiłam słonecznik lnem.
Moje dzieciaki uwielbiają takie twarożki :) bardzo fajny przepis :)
OdpowiedzUsuń