Przystawka z tuńczyka z oliwkami i kaparami
Polecam przystawkę z tuńczyka z aromatycznymi oliwkami i kaparami podanego na świeżym ogórku.
Składniki :
- 200 g filetu z tuńczyka z puszki (u mnie ze słoika w oliwie z oliwek)
- 1 świeży ogórek
- 1 garść oliwek z pestkami (są bardziej esencjonalne)
- 2 łyżki małych kaparów z zalewy
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1/2 cytryny
- 1 szczypta soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu białego
Wykonanie:
Ogórek umyty, osuszony pokroić w plastry, ułożyć na półmiskach, następnie dodać małe kawałki tuńczyka, oliwki, kapary, oprószyć solą, pieprzem, skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. Podawać z bagietką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz