Kolorowa sałatka z ciecierzycą i fasolą
Inspiracją na tę sałatkę jest przede wszystkim apetyt i brak czasu. Wykonuje się ją bardzo szybko, a witaminy w niej zawarte zadbają o nasze zdrowie i dobre samopoczucie.
Zapraszam.
Proporcje dla dwóch osób:
Składniki:
- 2 garści sałaty rukoli
- 100 g ciecierzycy ugotowanej
- 100 g ugotowanej czerwonej fasoli
- 1 czerwona cebula
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona papryka
- 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia (u mnie oliwa BIO)
- 2 łyżki octu balsamicznego ciemnego
- 2 szczypty soli morskiej
- 2 szczypty pieprzu kolorowego świeżo zmielonego
- świeża natka pietruszki
Wykonanie:
Na półmiski wyłożyć umytą i osuszaną rukolę, pokrojone pomidorki, paprykę, cebulę, posypać warzywa ciecierzycą i fasolą, pociętą natką pietruszki, a na końcu oprószyć solą, pieprzem oraz skropić wyborną oliwą i octem balsamicznym.
Smacznego!
Cuuudowna, kolorowa...mmmm PYCHA!!!
OdpowiedzUsuńSerdeczności!!!
Tapenda
Milutko :)
UsuńRównież pozdrawiam !