Mini kanapeczki z łososiem wędzonym na serku ricotta z bazylią i pomidorkami
Składniki:
- bagietka (wypiek własny)
- 150 g wędzonego łososia
- 1 garść świeżej bazylii
- 1-2 dojrzałe pomidory
- 150 g serka ricotta
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 cytryny
- 1 szczypta soli morskiej
- 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu
Wykonanie:
Mieszamy ser ricotta z oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i posiekanymi listkami bazylii. Smarujemy uzyskanym kremem małe kanapeczki, układamy na nich pokrojonego łososia, pomidora i dekorujemy bazylią.
Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy przystawkę.
Smacznego !
fantastyczna przystawka do winka :)
OdpowiedzUsuń...i szampana !
UsuńPozdrawiam :)
Te kanapeczki wyglądają obłędnie :) Na pewno kiedyś zrobię. Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga :)
OdpowiedzUsuń