Francuska zupa cebulowa - Reaktywacja
Przynajmniej raz do roku przyrządzam francuską zupę cebulową. Przyszedł czas na ser Gruyère, bardzo dobrze wkomponowany w całość dania. Bulion wołowy zastąpiłam wywarem warzywnym, który zgotowałam wcześniej. Rosół wołowy, czy też z kury jest oczywiście intensywniejszy w smaku, co poprawi jakość zupy, ale świat się nie zawali gdy zastąpimy samą wodą. Francuzi lubią zupę wówczas dopieścić skondensowanym sosem wołowym. To samo dotyczy serów. Comté czy Gruyère są najwłaściwszymi w tym przypadku.Wszystko tak naprawdę zależy od tego co zawiera nasza spiżarka.
Zapraszam!
Przepisy do mojej zupy cebulowej poniżej:
Francuska zupa cebulowa
Zupa cebulowa na czerwonym winie
Bon appétit !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz