Tatar z łososia z awokado i świeżą kolendrą
Polecam przystawkę z łososia świeżego i wędzonego w postaci tatara w przyjaznej kompozycji z awokado, pachnącej limonki oraz aromatycznej kolendry.
Składniki:
- 150 g świeżego łososia
- 100 g wędzonego łososia
- 1 awokado
- 1 szalotka (2 małe)
- 1 garść świeżej kolendry
- 1 limonka
- 2 łyżki oliwy (Extra Vergine)
- 2 szczypty soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu
Wykonanie:
Umyty łosoś, osuszony, bez skóry i bez ości pokroić w drobną kostkę, umieścić w misce. Dorzucic pokrojony łosoś wędzony, awokado, pokrojoną drobno szalotkę, posiekaną kolendrę, przyprawić, skropić sokiem z limonki i oliwą.
Gotowe.
Smacznego!
Pięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuń