Sałatka z serem brie na rukoli z awokado i pomidorkami koktajlowymi
Zapraszam na przystawkę z serem brie w roli głównej.
Składniki:
- 200 g sera brie
- 1 dojrzałe awokado
- 200 g rukoli
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 garść oliwek
- 1 czerwona cebula
- 1 limonka
- 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1 szczypta soli morskiej
- 1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego
Wykonanie:
Umytą i osuszoną rukolę ułożyć na talerzach, dodać pokrojone awokado, ser brie w plastrach, pokrojone pomidorki, oliwki, cebulę w talarkach. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić całość oliwą z pierwszego tłoczenia i świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz