niedziela, 9 października 2016

Kremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado



Kremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado

Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 4 ugotowane na twardo jajka (z wolnego wybiegu)
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki kremowego serka typu Philadelphia
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta białego pieprzu
  • 1 szczypta mielonego kuminu rzymskiego
  • 1 szczypta mielonej słodkiej papryki
  • 1 szczypta ziół prowansalskich 
  • świeży tymianek do ozdoby
Wykonanie:

Awokado przekroić na pół, pozbyć się pestki, wydrążyć łyżką środek. W miseczce połączyć ze sobą pokrojone jajko w kosteczkę, posiekaną szalotkę oraz serek, przyprawić, ułożyć na awokado. Oprószyć słodką papryką oraz tymiankiem. 




Smacznego !

3 komentarze:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...