poniedziałek, 11 maja 2015

Twarogowa pasta z jajkiem i ziołami




Twarogowa pasta z jajkiem i ziołami



Kremowa i niskokaloryczna pasta do chrupiącego pieczywa.
Zapraszam.



Składniki:

  • 200 g chudego twarogu
  • 1 jajko (świeże i wysokiej jakości)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta białego pieprzu
  • 1 szczypta bazylii
  • 1 szczypta ziół prowansalskich
  • 1 garść pociętego świeżego szczypioru

Wykonanie: 


Zmiksować twaróg z ugotowanym na twardo jajkiem w punkt,  jogurtem i rozgniecionym czosnkiem. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Podawać na świeżym chrupiącym pieczywie. U mnie jest to mój wypiek. Z jedną modyfikacją, zastąpiłam słonecznik lnem.



1 komentarz:

  1. Moje dzieciaki uwielbiają takie twarożki :) bardzo fajny przepis :)

    OdpowiedzUsuń

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...