niedziela, 17 sierpnia 2014

Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych





Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych


Zapraszam na przystawkę z rukoli ze słodkimi pomidorkami koktajlowymi oraz szalotką.



Proporcje dla dwóch osób:

Składniki:
  • 2 garści rukoli
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • 1 szalotka
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 2 szczypty pieprzu świeżo zmielonego
  • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1/2 limonki
Wykonanie:

Umytą i osuszoną rukolę przełożyć po jednej garści na talerze, przełożyć przekrojone pomidorki, udekorować pokrojoną w piórka szalotką. Oprószyć solą, pieprzem, skropić oliwą i świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.














Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...