sobota, 16 sierpnia 2014

Carpaccio z rostbefu


Carpaccio z rostbefu

Zapraszam na przystawke z rostbefu, delikatnych plastrow wolowiny.

Proporcje dla dwoch osob.

Skladniki:
  • 200 g rostbefu
  • 1 garsc oliwek
  • 1 garsc swiezo skrojonych platkow parmezanu
Sos do przystawki: 
  • 3 lyzki oliwy z pierwszego tloczenia
  • 1 lyzka soku z cytryny
  • 1 lyzeczka musztardy Maille
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta swiezo zmielonego pieprzu
Wykonanie:

Skladniki do sosu wymieszac ze soba w misce do uzyskania aksamitnego kremu. Na talerzu ulozyc plastry rostbefu, udekorowac oliwkami, polac sosem i zetrzec na to ser parmezan. Proponowane wino to Bordeaux, Saint Emilion.



Smacznego.


1 komentarz:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...