niedziela, 20 lipca 2014

Krewetki rzeczne z awokado na przystawkę




Krewetki rzeczne z awokado na przystawkę



Składniki:
  • 150 g krewetek rzecznych
  • 1 dojrzale awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 papryczka ostra
Wykonanie:

Przekroić awokado na pół, wyjąć pestkę, zawartość owocu wykroić, dodać krewetki, posiekaną ostrą papryczkę i czosnek, przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Ułożyć sałatkę w skorupkach awokado. Podawać na przystawkę ze świeżą bagietką.











Smacznego!

1 komentarz:

  Ostrygi urodzinowe!   Ostrygi normandzkie (Nr 2), najpopularniejsza wersja konsumcji zaraz po otwarciu to skropienie ich sokiem ze świeżej...